UTSTÄLLNINGAR


AktuelltBörge utbildade sig till dekoratör och arbetade i ca 20 år på det anrika varuhuset E Olssons i Malmö som ateljéchef, bl.a. tillsammans med Åke Arenhill. Arbetet på Olssons kombinerades under 60-/70-talen med eget konstnärligt skapande i växande grad. Börges – lite informella – debut i publika konstsammanhang skedde i sena tonåren med en samling träsnitt som visades på Gleerups Universitetsbokhandel i Lund i anslutning till en temavecka kring modern lyrik. Hela upplagan lär ha sålts slut vid lunchtid dag ett. Musiken hade en central roll i Börges liv från tidiga tonår och genom hela hans levnad. Många minns säkert den somriga frukostjazzen tillsammans med Gringelsta Hot Five på kajen utanför Åhus Gästis. Ta gärna del av mer information om Börge Nilsson – hans liv, konstnärsskap,  utställningen, m.m. nedtecknat av Christer Nilsson, Börges son – genom att klicka på nedanstående knapp.


Lördag 5 oktober vernissage

Alessia, född och uppvuxen i norra Italien, är bosatt sedan några år tillbaka på Österlen. Hon är en självlärd konstnär som började att måla för tre år sedan, först med akryl på duk och sedan dess fortsatte hon att experimentera med akvarell och olja.

Hon tog examen i ”Medeltida kulturer” och ”Litteratur” på Universitetsnivå i Genova där hon också deltog i ett flertal utbildningar inom skandinaviska studier vilka har gett inspiration till hennes konst: med folksagor och mytologiska berättelser. Skogen och stjärnorna är hennes största inspiration och dessa element är för det mesta vad hon föredrar att måla.

Alessias konst har samlats inom ett virtuellt projekt kallat ”Skogens Rymd”: en referens för samhörigheten och kopplingen mellan den jordliga naturens skogar och cosmos distanta essens. Hon illustrerade några omslag till skivor och böcker, sålde och skickade hennes konstvärk till kunder i Europa, USA, Canada, Australien och Japan.


Aoseum är en levande utställningslokal.

De flesta veckorna och helgerna kan man besöka Aoseum för att se olika utställningar.

I vår fina utställningslokal presenterar vi intressanta konstnärer året om.


Tidigare utställningar

 


 

 

 

 

 

 

Måleri – Hans Lundström

Vi hoppas att konstrundan inte gjort er trötta på konst och välkomnar er alla till vernissage en Aoseums nya utställning, denna gång med en lokal konstnär vid namn Hans Lundström.”

Hans Lundström, född 1939

Bakgrund: Uppvuxen i Göteborg. Varit verksam som leg. optiker i Göteborg och i Kristianstad.

Egen praktik 1974 –  Personlig assistent fram till 2010.

Måleri från 2012. Autodidakt. Målar abstrakt, främst i akryl.

Studerar måleri av Olle Baerling och José Maria m fl.

Betraktar sig själv som ”ytmålare med djup”.

 

Påskutställning

Anna Sjölin – Måleri

Linda Herrlin – Keramisk Form

 

 
 

6 Fotografer – Svartvita bilder

Utställningsperiod 7-29 mars, Öppet  Lördagar och Söndagar 13.00-16.00

Måleri Ulla Göransson
Måleri Christine Högberg
Graffiti Jaro