Utställningar 2020Inställd – återkommer eventuellt senare

Varför jag målar grönt? Det är en stående fråga jag får. Jag tycker om grönska och det gröna. Jag bor i ett skogslandskap, det påverkar mig. Det är svårt att beskriva sina bilder. Jag överlåter det till betraktaren.

Det är linjer och former från naturen, det är så jag ser naturen och dess former. Jag drar nytta av de formerna i mitt måleri och bygger mina bilder på det viset. Men det finns ju en gräns för hur mycket man kan skala av. Ibland går jag tillbaka hur jag målade förut.

Med tiden har jag lärt mig vilken färg jag skall använda för att uppnå önskat resultat.

Mina senaste bilder är en serie som jag kallar Terräng. De är målade med jordfärger. Tidigare var det övervägande gröna bilder som exempelvis de häckar som jag upptäckte och intresserade mig för. Akvarell är ett fantastiskt uttrycksmedel som jag aldrig tröttnar på. Färgerna med dess speciella pigment som uppträder på så många sätt.

Vid sidan av mitt akvarellmåleri har jag även arbetat med glaslaminat i offentliga utsmyckningar, där finns jag bl.a. representerad på Kalmar lasarett, Perstorps kommun. 

Birgit Swahn-Persson


Aoseum är en levande utställningslokal.

De flesta veckorna och helgerna kan man besöka Aoseum för att se olika utställningar.

I vår fina utställningslokal presenterar vi intressanta konstnärer året om.


Tidigare utställningar 2020


”The beauty through my eyes” – en fotoutställning som gör dig glad, varm och lycklig långt in i själen.

Eva vill med sina foto visa på det vackra som finns runt omkring oss hela tiden, men som tas för givet och därför aldrig uppmärksammas. Regndroppen på det ännu gröna bladet, den lilla blå blomman i det för längesedan vissnade gräset, himlens skiftningar och så givetvis havets ständiga rörelse och förändring.