Utställningar 2020


Pågår till och med söndag 16 februari

Eva Månsson; ursprungligen en Simrishamnstös som efter 28 vilsna år i Göingeskogarna/ Kristianstad äntligen hittat hem till havet igen. Närmare bestämt på Södra Äspet i Åhus. Kreativiteten har funnits med hela livet, från dikter och noveller, smyckestillverkning och restaurering av möbler till, framförallt, fotografering. Flytten till Åhus gav ny kraft till inspirationen. Havet och dess omgivning löper som en röd tråd genom konsten och är hennes största energikälla. 

Eva vill med sina foto visa på det vackra som finns runt omkring oss hela tiden, men som tas för givet och därför aldrig uppmärksammas. Regndroppen på det ännu gröna bladet, den lilla blå blomman i det för längesedan vissnade gräset, himlens skiftningar och så givetvis havets ständiga rörelse och förändring. 

”The beauty through my eyes” – en fotoutställning som gör dig glad, varm och lycklig långt in i själen.Vernissage lördag 22 februari

Tore Olsson är född, uppvuxen och verksam i Åhus. Sedan barnsben har tillverkning och formgivning i trä varit en röd tråd i hans liv. Hans verk kommer av ett behov, eget eller andras. För att det är kul, eller för att tänja på gränserna för var man kan göra. I Tores utställning från början till nu får ni följa med på en produktiv resa genom hans liv, tills nu. 

Det visas produkter och konst blandat. Mycket från Tores egen verksamhet men också från de djupa samarbetena med bland andra Börge Lindau och Sven Bunnel

Välkommen till en Åhus profil och hans resa ”Från början till nu”


Aoseum är en levande utställningslokal.

De flesta veckorna och helgerna kan man besöka Aoseum för att se olika utställningar.

I vår fina utställningslokal presenterar vi intressanta konstnärer året om.


Tidigare utställningar