MUSIK 2018

Fredag 19 oktober

Count Basie i Åhus?

Nej, Count Basie besökte aldrig Åhus. Det var Malmö som fick besök av pianisten, jazzmusikern och den legendariske orkesterledaren 1975.

Det är inte för mycket sagt att Basie och hans orkester skapade en ny stil inom storbandsjazzen, som fram till dess hade präglats av Fletcher Hendersons och Duke Ellingtons raffinerade arrangemang. Även Basie kunde använda sig av en intrikat uppbyggnad, men den musik hans orkester spelade grundade sig gärna på enkla tonslingor, s.k. riff, som framfördes med pregnans och underbyggda av starka rytmiska element. Oftast interfolierades de också av Basies eget spänningsskapande, minimalistiska pianospel

Nu har du möjlighet att avnjuta underbar musik i Count Basies anda framförd av Kristianstads Storband, bildat 1972 av Gert-Åke Walldén. 

I dag leds bandet av Loffe Sturesson och tyngdpunkten ligger fortfarande på den klassiska storbandsmusiken men repertoaren har breddats och består idag även av storbandsmusik av nytt snitt som tilltalar en publik i alla åldrar. Bandets repertoar består av allt från Duke Ellingtons och Count Basies musik till hårt svängande musik av Gordon Goodwin.

Vid konserten på Aoseum är det Count Basies härliga, rytmiska musik som gäller.

Tidigare

Fredag 5 oktober

Fredag 7 september

  

 

Fredag 4 maj

 

 

Fredagen 6 april

Många ville komma in…

Många kom in!

Svante kom…

..sågs…och hördes

..och segrade!

 

 

Torsdagen 29 mars

Fredagen 2 mars

 

Fredagen 2 februari