FÖREDRAG


Söndag 2 februari

Föredrag om Tango med uppvisning 

Anne Brage berättar om argentinsk tango där hon och hennes partner, Joel Brage, visar med olika inslag hur tango kan dansas och hur olika tangostilar kan se ut. 

Tango har funnits länge. I slutet av 1800-talet började tangon utvecklas i Buenos Aires immigrantkvarter. Runt 1920-talet blev dansen modern i Paris och spreds sedan vidare till andra länder i Europa. Det finns i dag olika tangostilar i skilda delar av världen. 

På Aoseum söndagen den 2 februari kl. 17.00 får vi höra om den Argentinska Tangons historia och njuta av tangouppvisning när den är som bäst! 

Välkomna! 

Tangokurs 

Vill du prova något nytt eller bara testa något roligt, så är du hjärtligt välkommen att dansa argentinsk tango med oss under våren 2020! 
Alla är välkomna med eller utan partner och med eller utan talang! Allt som behövs är lite nyfikenhet. Det behövs inga förkunskaper eller förutsättningar – det är verkligen bara att komma till Aoseum!

Vi kommer att dansa på onsdagskvällar (jämna veckor med några undantag) med start den 19 februari kl. 19. Pris: 130 kr för enstaka gånger eller 550 kr för Klippkort 5 gånger. 

Är du intresserad, hör gärna av dig till Anne Brage: anne.brage@outlook.com 0708171141 

Välkomna till vårens tangokurs på Aoseum! 

Anne Brage Tidigare föredrag
Ett fullsatt Aoseum lyssnade till ett mycket inspirerande och lärorikt föredrag.

 

Låt kulturen växa!

Anders Cederberg, Brösarps välkända gästgivare, kåserar om sitt engagemang för Brösarps kulturliv. För några år sedan fick Anders Tomelillas kulturpris för sitt arbete med att ”utveckla kulturlivet i Brösarp”.  Förutom arbetet med Gästis (en kulturgärning i sig) har han varit pådrivare för Antikmässan och skapare av Konsthallen. Hasse & Tagemuseet var också från början hans idé.

Onsdag den 18 oktober kl 19.00

Patrik Olofsson

 

 

 

 

Nordic Choice Hotels, som är nordens största hotellkedja med över 180 hotell på mer än 100 destinationer. Ägaren, Petter A Stordalen har länge närt ambitionen att omdefiniera begreppet ”hotellkonst” genom att profilera utvalda hotell med samtida konst och design av högsta kvalitet.
Sedan 2007 har Sune Nordgren arbetat som rådgivare för denna konstsatsning. Till idag har han ansvarat för inköp och kommissioner till hotellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag 20 april

 

Onsdagen 13 april

Onsdag 6 april

Onsdag den 15 mars 2016

Man ur huse gick Åhusborna för att lära mer om stolar. Tack Per!

 

Onsdag 10 februari 2016

 

Torsdag 19 november 2015

 

 

 


 Onsdag 21 oktober 2015

 

 Torsdag 16 april 2015

 

Modet 1920-80 talet hur såg det ut och vad är inne idag?

Föredrag av Kerstin Holst, Torget 11  Vintage&Second hand

 

Torsdagen den 16 april kl 19.00 på Aoseum

Fri entré

Prova på kroki – teckna av modell utan kläder

Konstlärare Madlein Fallgren

Måndagen den 20/4 kl. 19.00 2012 på Aoseum

Pris: 100 kr, inkl. fika för medlemmar, jan 12, 2014 – annars  120 kr

Beställ plats på  ub.molin@telia.com eller på tel. 0733 308058

Genom att teckna kroki (teckna snabbt, en  människa utan kläder ) stärker man seendet och betonar sambandet och samspelet mellan öga-hjärna-hand.

Att lära sig teckna  kroki är som att lära sig ett nytt främmande språk, i början kan man   kanske foga ihop ett par meningar. Är man riktigt duktig, kan man efter många år och ständig inlärning av nya ord, kanske lära sig att prata riktigt flytande!